Generic filters
Exact matches only

Fakta

Helt enkelt Samuel Helt enkelt Samuel
Av: Författare: Tommi Musturi
Tecknare: Tommi Musturi
Omfång: 160 sidor
Utgivare: Lystring
Utgivningsår: 2016
Språk: Svenska
Utgivningsland: Sverige
ISBN: 9789198253580
Betyg:

Helt enkelt Samuel

Böcker

Finländaren Tommi Musturi skapar ordlösa, symboliska serier, ofta med fyra kvadratiska rutor per sida och bilder som svämmar över av fantasifulla detaljer och färgprakt. Inspiration kan skönjas från Hergés och Joost Swartes klara linjen-stil, men även från Jim Woodrings infallsrika, hypnotiska serier. Huvudfiguren är en enkel, stiliserad vit figur som sällan visar några känslor trots att han utsätts för allt från att färdas baklänges från grav till livmoder, till att tecknarens händer bokstavligen ingriper i seriens handling. De korta serierna i boken hänger inte tydligt samman, och avdelas även med vad som framstår som fristående illustrationer. Sammantaget ger bokens innehåll dock en sammanhållande känsla som dröjer kvar efter läsandet. Det har tidigare getts ut en bok med Musturis serier på svenska, På väg med Samuel (2009), med samma huvudfigur. Seriekonst på hög nivå.

[Texten publicerades ursprungligen på fredrikstromberg.com 2016-11-14 och återges med skribentens tillstånd.]