Generic filters
Exact matches only

Fakta

Dunce 1 Dunce 1
Av: Författare: Jens K Styve
Tecknare: Jens K Styve
Omfång: 36 sidor i färg
Format: A5, mjuka pärmar
Utgivare: Jens K Styve
Utgivningsår: 2017
Språk: Engelska
Utgivningsland: Norge
Klassifikation: Roligt

Dunce 1

Böcker

Norska Jens Styves lilla egensinniga serie Dunce är en liten pärla. Det är seriestrippar tecknade i kvadratiskt format och tryckta i fyrfärg. På sitt sätt påminner såväl stämningar, humor och en önskan att ta mediet på allvar om Berke Breatheds mindre klassiker i genren, Outland (Opus i Utgård).

Framförallt är det den lätt surrealistiska tonen i serien som minner om Opus, och här får vi lära oss om hur nyttigt kaffe är och en del om torskars filosofi. Dessutom spelar Donald Trump en bokstavligt talat liten roll.

Dunce ges ut i liten upplaga med numrerade och signerade exemplar. Det är en av de absolut bästa nya serierna. Eftersom den är skriven på engelska bjuder den på ett minimalt läsmotstånd. Läs den. Den är bra.