Generic filters
Exact matches only

Fakta

The Walking Dead volym 19: Tärningen är kastad The Walking Dead volym 19: Tärningen är kastad
Av: Författare: Robert Kirkman
Teckningar: Charlie Adlard
Översättning: Sara Årestedt
Omfång: 144 sidor
Format: 169 x 258 mm, mjuka pärmar
Färg/svartvitt: Svartvitt
Utgivare: Apart Förlag AB
Utgivningsår: 2017
Språk: Svenska
Utgivningsland: Sverige
Klassifikation: Uppgift saknas
ISBN: 9789187877193

The Walking Dead volym 19: Tärningen är kastad

Böcker

Det drar ihop sig till krig i The Walking Dead volym 19: Tärningen är kastad. I sitt förord hyllas serien av Kalle Lind som bland annat skriver: ”jag blev omedelbart fångad av det raka berättandet, gore-naturalismen, vetskapen att vem som helst av personerna som vi just lärt känna skulle kunna ryckas ur handlingen.”

Frälsarnas terrorvälde vilar ännu tungt över de besegrade samhällena Alexandria, Hilltop och The Kingdom. Men motståndet spirar trots det överallt, men mest på individuell nivå. Många vill ta sig in i Negans fabrik för att döda honom. Samtidigt fortsätter frälsarnas stöldräder efter vapen och förnödenheter, in i de kuvade områdena.

Frågan är vem som kan ta ledningen för upproret. Blir det än en gång Rick, blir det kanske rentav kung Ezekiel med tigern Shiva vid sin sida? Och hur mycket vet frälsarna och Negan om alliansen, och dess interna organisation?

De senaste avsnitten har liksom teveserien tillåtit sig att slumra. The Walking Deads universum har varit alltför statiskt. Sedan huvudpersonerna kuvats av Negans frälsare har serien tappat driv. Och framemot slutet av denna säsong i teveserien hämtade berättelsen sig. Tyvärr inte lika mycket i den grafiska romanen, som tillåtit sig att bli konventionell i vart fall i avseende de amorösa relationerna.

The Walking Dead har byggt ett stort kvalitetskapital. Vi som tillhör seriens beundrare kommer att hänga med ett tag till. Men under förutsättning att den tecknade serien gör samma uppryckning som teveserien gjort.