Generic filters
Exact matches only

Fakta

C’est Bon Anthology Volume 35: Bleed C’est Bon Anthology Volume 35: Bleed
Omfång: 100 sidor i färg och svartvitt
Format: 26 x 20 cm
Utgivare: C'est Bon Kultur
Språk: Engelska
Utgivningsland: Sverige
ISBN: 9789187825101

C’est Bon Anthology Volume 35: Bleed

Böcker Temat för senaste CBA, C’est Bon Anthology, är blödning. Nummer 35 heter nämligen Bleed. Liksom alltid är detta ett kulturmagasin, trots sina svenska rötter, skrivet på engelska. Serierna är oftast smala och behöver en större internationell publik.

Temat att blöda, blod och sår behandlas som vanligt av CBA på en mängd olika sätt, i olika stil och perspektiv. Det kan handla om självskadebeteende som i Henna Räsänens inledande Stadtbad. Vampyrism i The Last Act av Ella Eiranto. Att förlora någon närstående som hos Rakel Stammer i One Day You’ll Understand.

Liksom stilarna varieras även materialen, exempelvis görs serier som Nicolas Krizans The Executioner and the Jester i blek skissartad blyerts där tecknaren genom att använda en enda tuschfläck blir mycket effektiv genom hög kontrastverkan. Helt motsatt Susanne Johanssons My Friend D vars bilder är mörka, som liknar svartvita fotografier men med gråskalor och effektiv användning av rödfärg. Andra serier är färggranna, som Stefan Petrinis politiska vampyrserie The Sanguinarians.

Sammantaget är det här numret av CBA som vanligt okonventionellt och pluralistiskt. Det är tryckt på tjockare papper än de flesta andra serier och andas ambitiös kvalitet, som det ska göra när CBA producerar något.