Generic filters
Exact matches only

Fakta

Klaus and the Crisis in Xmasville #1 Klaus and the Crisis in Xmasville #1
Av: Författare: Grant Morrison
Tecknare: Dan Mora
Format: Serietidningsformat med styvt omslag
Utgivare: BOOM! Studios
Utgivningsår: 2017
Språk: Engelska
Utgivningsland: USA

Klaus and the Crisis in Xmasville

Böcker Klaus är Grant Morrisons tolkning av tomtemyten, och som man kan vänta sig av Morrison är nya julspecialen Klaus and the Crisis in Xmasville föredömligt utflippad och nyskapande med gott om nostalgiska blinkningar till populärkultur, serier och myter.

Klaus är inte Jultomten som du är van att se honom. Istället är han en fantasyhjälte som sedan medeltiden kämpat för det goda samtidigt som han gett barnen klappar i juletid. Utseendet ligger ganska långt från Coca-Colas fryntlige jultomte, och det är också poängen i den nya julspecialen, där Klaus försöker stoppa företaget bakom läskedrycken Pola-Cola från att ta över världen. Dessutom möter han sin onda motsvarighet från ett parallellt universum, i gammal god superhjältetradition.

Klaus and the Crisis in Xmasville är inte lika genial som den första miniserien, men det är fortfarande förbaskat charmigt och roligt. Rekommenderas – och inte bara till jul!