Generic filters
Exact matches only

Fakta

På din sida På din sida
Av: Torkel Tirén
Omfång: 20 sidor
Format: A5
Färg/svartvitt: Färg
Utgivningsår: 2018
Utgivningsland: Sverige
Klassifikation: Avantgarde
Kontakt: Instagram: @torkeltiren
Kontakt: torkeltiren@gmail.com

På din sida

Fanzin

Denna semi-avantgardistiska kärlekshistoria av Torkel Tirén är ett av årets konstnärligt intressantare fanzinpublikationer. Redan omslaget, föreställandes en uråldrig mesopotamisk statyett (ett återkommande moment i serien) talar för att de estetiska ambitionerna skiljer sig en del från det gängse inom fanzinscenen. Teckningsstilen är experimentell och lovar mycket när det gäller känslan för dekorativa bakgrunder och lågmälda men uttrycksfulla karaktärer. Vi bjuds därtill på ett mustigt “soundtrack” i samband med vissa bildsekvenser, beståendes av låttexter från bl a Björk, Britta Persson och Anna Järvinen. Bara att tacka och ta emot.

Storyn, en originellt berättad historia om kärlek och förlust, hamnar dock till viss del i skuggan av seriens formspråk. De starka känslomässiga reaktioner som serien tycks vilja bejaka vill sig inte riktigt – i viss mån för att det är mycket svårt att i bild uttrycka känslor hos en huvudkaraktär vars huvud endast består av ett stort öga. I vilket fall bjuder “På din sida” på klart intressant läsning, och dess behagliga bilder samt varma, varierande färger lämnar inte näthinnan på första taget.