Generic filters
Exact matches only

Fakta

The Filth: The Deluxe Edition The Filth: The Deluxe Edition
Av: Författare: Grant Morrison
Tecknare: Chris Weston (skiss), Gary Erskine (tusch)
Färgläggare: Matthew Hollingsworth, Hi-Fi
Omfång: 352 sidor i färg
Format: Inbunden, 279 x 171 mm
Färg/svartvitt: Färg
Utgivare: DC Comics
Utgivningsår: 2015
Språk: Engelska
Utgivningsland: USA
Klassifikation: Hjältar
ISBN: 9781401255459

Filth: The Deluxe Edition

Böcker Bild & Bubblas recensent blir för en gångs skull lite besviken på Grant Morrison.

The Filth är ett engelskt slanguttryck för polisen, och i Grant Morrisons serie med samma namn syftar det närmare bestämt på The Hand, en brottsbekämpande myndighet som är överordnad allt annat och som äger jurisdiktion på alla plan – även inom fiktionen. En rysk chimpans, en supersniffare, en formskiftare, en patetisk kattägare, cyberdelfiner med flera färgstarka agenter bekämpar en porrstjärna med superpotenta spermier, världens första superhjälte, en seriefigur som får fysisk form samt en sekt som tar över ett kryssningsskepp och kidnappar USA:s president och ger honom kvinnobröst. Så där håller det på in absurdum.

Grant Morrison är känd för att skruva till sina historier rejält, så är man helt oförberedd kan den här serieboken bli en smärre chock för läsaren. Själv brukar jag läsa det mesta som Morrison gör med stor entusiasm, men här blir det för mycket även för mig. När man får kämpa sig igenom sidorna, känner sig förvirrad och dessutom kan lägga ifrån sig boken några dagar utan att sakna den … ja, då är det inget högt betyg för boken. Visserligen töjer Morrison på gränserna för vad som kan publiceras i en serie på den amerikanska seriemarknaden, men för mig blir det mest effektsökeri. Idérikedomen är det dock inget fel på. Inte bilderna heller. I min mening är det här inte någon av Morrisons bästa serier.

Mördarspermierna anfaller. Ur The Filth av Grant Morrison och Chris Weston. © DC Comics