Generic filters
Exact matches only
  • Nyheter
Officiell festivalbild 2019 av Catherine Anyango Grünewald och Bitte Andersson.
  • Nyheter
Tema för årets festival 6–7 april är "Möten", och möten blir det med serieskapare från bland annat USA, Polen, Tjeckien och Mallorca. Dessutom som vanligt en mängd kringarrangemang och fanzinmarknad.

Det är på grund av den omfattande renoveringen av Kulturhuset som SIS i år huserar på Konstfack vid Telefonplan.

Årets hedersgäst är Jillian Tamaki från Kanada, men det finns även serieskapare från länder som USA, Polen, Tjeckien och Mallorca representerade i panelsamtal och signeringar. Utöver detta självklart också svenska förlag och serieskapare som gäster, utställare och besökare. Som vanligt finns ingår också Small Press Expo, den del av festivalen där serieskapare själva säljer sina fanzin.

Under festivalen finns även en del speciellt avsedd för barn och unga kallad ”Unga seriefestivalen” med workshops och serieböcker för denna målgrupp.

SIS19 produceras av Serieteket med andra delar av Kulturhuset Stadsteatern i ett samarrangemang med Konstfack och Seriefrämjandet. Huvudsakligt ekonomiskt stöd kommer från Kulturrådet. Läs mer på festivalens officiella hemsida, där du även hittar programmet och kartor.