Generic filters
Exact matches only

Fakta

The Flower – A 24-Hour Comic The Flower – A 24-Hour Comic
Av: Niki Johansson
Omfång: 20 sidor
Format: A5
Utgivningsland: Sverige
Klassifikation: Uppgift saknas
Kontakt: Instagram: @nikijoart

The Flower – A 24-Hour Comic

Fanzin

© Niki Johansson

The Flower är ett färgglatt litet fanzin gjort i akvarell, färgpennor och bläck. En 24-timmarsserie som, på grund av sjukdom, istället är gjord på 12 timmar och består av 18 sidor, istället för det traditionella 24 sidor på 24 timmar.

Det börjar i en skog, med en ensam flicka som absolut inte vill vara ensam. En gul blomma visar henne vägen, som en gul tegelväg gjord av lysande blommor. Flickan möter en annan varelse. Hon är svart som natten, täckt av stjärnor och talar endast i stjärnbilder. Den ensamma flickan verkar känna henne, ha letat efter henne. Det blir dock en kort återförening, då flickan täckt av stjärnor gråter, ler och sen försvinner för att lämna den ensamma flickan ensam igen. Det sista hon säger innan hon försvinner är att de ska hitta varandra igen en dag. Undrar om det kanske är solen som pratar med natthimlen?

En 24-timmarsserie ska ju göras snabbt, och det är inte ofta serieskaparen hinner tänka igenom allt ordentligt när serien ska ut på papper så fort som möjligt. Så att göra en serie på 18 sidor helt i färg på 12 timmar är starkt!

Färgerna skiftar och blandas i rosa, blått och gult på ett drömlikt sätt. Storyn skulle, som de flesta 24-timmarsserier, ha gynnats av lite mer djup och detaljer, till exempel om de två karaktärernas relation till varandra. Berättelsen är dock söt och sorgsen och seriens layout är lätt och fin.

Ursprungligen publicerad i Bild & Bubbla nr 220 (3/2019). Texten återges med skribentens tillåtelse.