Generic filters
Exact matches only

Fakta

Lapa satans dödsbrygd Lapa satans dödsbrygd
Av: Andreas Rosengren
Omfång: 32 sidor
Format: A4
Språk: Svenska
Utgivningsland: Sverige
Klassifikation: Uppgift saknas

Lapa satans dödsbrygd

Fanzin

Lapa satans dödsbrygd är en självbiografisk serie där Andreas Rosengren berättar om de tre gånger i sitt liv han har tagit LSD.

Den tredje gången blev det inte mysigt och kul som gångerna innan. Rosengren berättar om en skev tidsuppfattning samt en enorm skräck och ångest som drabbade honom. Även om trippen tog slut, så höll sig rädslan kvar i ett helt år. Inte förrän han fick läkemedel mot depression av en läkare, började han må bättre. Ingen hemlighet görs av livsfaran med medel som LSD – även om några bra saker kom ur lidandet, såsom en närmare kontakt med hans föräldrar, fler kompisar och en mindre cynisk personlighet.

Stilen är ett ordnat kaos, med mycket detaljer och intryck. Ibland avbryts dock läsningen, då man blir osäker på vilken ruta som ska komma härnäst. Det är intressant att läsa om och få insikt i hur olika upplevelser en och samma person kan få av, i detta fall, LSD. Hur en vid olika tillfällen kan gå från att ha det mysigt och kul, till att vara fast i ett konstant tillstånd av skräck som inte släpper fast drogen har lämnat en.

© Andreas Rosengren

Ursprungligen publicerad i Bild & Bubbla nr 221 (4/2019). Texten återges med skribentens tillåtelse.