Generic filters
Exact matches only

Fakta

Svenska alfabetet Svenska alfabetet
Av: Julia Nascimento
Omfång: 32 sidor
Format: 14,5 x 17 cm
Utgivningsår: 2019
Språk: Engelska
Utgivningsland: Sverige
Klassifikation: Roligt
Kontakt: Webbsida: nsjulia.carbonmade.com

Svenska alfabetet

Fanzin

I Svenska alfabetet har den brasialanska tecknaren Julia Nascimento valt ut olika saker, personer och företeelser, en för varje bokstav i alfabetet, och beskriver med fakta och intressant information saker som kan vara bra att veta och ha koll på om man är nyfiken på Sverige.

Nascimento delar med sig av egna upplevelser och fynd de gjort sen de flyttade till Sverige. Till exempel K som i kardemumma och P som i Pippi. Med en enkel och klar teckningsstil med snygga och uttrycksfulla bilder berättas det på engelska om allt från Abba till Luciafirande. Varje bokstav och ämne får en egen sida med fyra serierutor på och en egen färg på bilderna.

Tyvärr är trycket är lite svagt på vissa linjer i text och bild, särskilt de ljusare gröna färgerna, försvinner på pappret. En får titta väldigt nära ibland för att kunna läsa och se vad som händer. Blir det fler tryck av fanzinet, höj gärna kontrasten, eller byt ut de mer svårlästa färgerna.

Mycket fint litet fanzin som verkar ha kommit till under Inktober 2019. Kul läsning, både om du är ny i Sverige eller inte!

© Julia Nascimento

Ursprungligen publicerad i Bild & Bubbla nr 223 (2/2020). Texten återges med skribentens tillåtelse.