Generic filters
Exact matches only
  • Nyheter
Per Kjellander, VD för Story House Egmont. Copyright Egmont
  • Nyheter
Egmont byter namn till Story House Egmont för att återspegla att man gett sig in på andra områden än det rent publicistiska.

Egmont Serieförlaget, Egmont Kärnan, Egmont Kids Media Nordic, Egmont Publishing Comics – ja, kärt barn har haft många namn genom åren. Nu är det dags för ännu ett namnbyte. Egmont Publishing byter nu namn till Story House Egmont – för att ”i större utsträckning spegla den utveckling när det gäller nya affärsområden, varumärken och produkter som skett på förlaget de senaste åren” – skriver man i ett färskt pressmeddelande.

– Vårt publicistiska arbete ligger oss varmt om hjärtat och vi kommer även fortsättningsvis att ha ett starkt fokus på att skapa och förmedla inspirerande innehåll för våra miljontals läsare genom olika format och plattformar. Samtidigt vill vi tydliggöra att vår verksamhet numera innefattar mycket mer än medier, som till exempel våra snabbt växande områden ”E-commerce” och ”Agencies”. Story House Egmont är ett framåtriktat namn som signalerar att under vårt gemensamma tak inryms såväl starka medier, som ledande e-handels- och kommunikationsverksamheter, säger Per Kjellander, vd för Story House Egmont i Sverige.

När och på vilket sätt detta påverkar kolofonen i förlagets serietidningar är i skrivande stund oklart.