Generic filters
Exact matches only

Fakta

Kronblom julalbum 2020 Kronblom julalbum 2020
Av: Gunnar Persson
Omfång: 36 sidor
Format: 210 x 275 mm, häftad, kartongomslag
Färg/svartvitt: Färg
Utgivare: Bokförlaget Semic & Egmont Publishing
Utgivningsår: 2020
Språk: Svenska
Utgivningsland: Sverige
Klassifikation: Roligt
ISBN: 9789155268640

Kronblom julalbum 2020

Böcker Bild & Bubblas recensent reflekterar över fenomenet Kronblom.

Att säga att Kronblom är en mossig serie som passerat sitt bäst före-datum med råge vore att skjuta mot öppet mål, så jag tänkte istället inleda med att ge serien några lovord. 2020 firade serien 93 år, vilket få svenska serier kan stoltsera med. Kronblom skapades 1927 av Elov Persson, övertogs 1968 av sonen Gunnar Persson och hamnade 2006 hos sonsonen Jonas Persson. Det är alltså tre generationer Persson som jobbat med serien, även det ett svårslaget rekord.

Men, det gör inte serien roligare för det. För mig blir det enformigt och forcerat putslustigt. Uppenbarligen finns det en hel del människor som inte delar min uppfattning. Serien går numera i Allers och 91:an, och där har den säkert sin plats och målgrupp. Sedan har det ju kommit julalbum med Kronblom ända sedan 1930, i hela 90 år(!). Vem vet, kanske behöver man växa in i den här serien också?