Generic filters
Exact matches only

Fakta

Lilla Fridolf julalbum 2020 Lilla Fridolf julalbum 2020
Av: Författare: Rune Moberg
Tecknare: Torsten Bjarre, Elmar Blomberg & Jonny Nordlund
Redaktör: Danny Ahrling
Projektledare: Germund von Wovern
Grafisk formgivning: Reprostugan
Omfång: 52 sidor
Format: 210 x 275 mm, kartongomslag
Färg/svartvitt: Färg
Utgivare: Bokförlaget Semic & Egmont Publishing
Utgivningsår: 2020
Språk: Svenska
Utgivningsland: Sverige
Klassifikation: Roligt
ISBN: 738800750690301

Lilla Fridolf julalbum 2020

Böcker Bild & Bubblas recensent återupptäcker Lilla Fridolf som gubbe. Och nu är det betydligt roligare.

Det var många år sedan jag läste Lilla Fridolf. Under tidigt 80-tal städade min mamma på den lokala ungdomsgården, och dit följde jag med som barn ibland för att läsa Seriemagasinet och just Lilla Fridolf, som gården prenumererade på. Jag minns att jag uppskattade biserierna mest och att huvudserien kändes lätt nattstånden. Toffelhjälten Fridolf och hans lätt koleriska hustru Selma hamnade ständigt i gräl kring småsaker, med förvecklingar och allehanda slapstick-komik. Inte direkt något som ett skolbarn kunde identifiera sig med.

Döm om min förvåning då jag som medelålders läser julalbumet 2020 och kommer på mig själv med att småskratta! Tiden har kommit ikapp mig helt enkelt. Jag har blivit gubbe och växt in i situationerna. Eller så är det helt enkelt ett mycket bra urval av serier som gjorts. Visst är det uppenbart att det handlar om en svunnen tid och klassiska könsroller, men det är likväl roligt på både Fridolfs och Selmas bekostnad.

Undrar om det fortfarande skulle vara roligt om man bytte kön på figurerna? Lilla Selma eller Lilla Frida rentav? Jag har inget entydigt svar, det tål att tänkas på.