Generic filters
Exact matches only

Fakta

Dylan Dog: Det tomma brevet Dylan Dog: Det tomma brevet
Av: Författare: Giovanni Gualdoni
Tecknare: Corrado Mastantuono, Stefano Intini, Nicola Pasquetto
Omslagstecknare: Hedvig Häggman-Sund
Översättare: Catharina Odencrants
Omfång: 36 sidor
Format: 20 x 26 cm
Färg/svartvitt: Färg
Utgivare: Ades Media
Utgivningsår: 2016
Språk: Svenska
Utgivningsland: Sverige
Klassifikation: Skräck
ISBN: 978-91-88131-04-1
Övrigt: Utgiven med översättningsstöd från det italienska utrikesdepartementet.

Dylan Dog: Det tomma brevet

Böcker

Blandat med de ”riktiga” Dylan Dog-serierna ger Ades Media ut kortare serier i egna häften, oftast som gratis smakprov. Nu är det dags för ett nytt sådant, Det tomma brevet. Men håller verkligen dessa korta berättelser måttet?

Svaret på den frågan är ja. Andreas Eriksson, hjärnan bakom Ades Media, har länge visat hur duktig han varit på att plocka russinen ur Dylan Dog-kakan och på så vis kunna ge ut det allra bästa. Jag är imponerad över hur många bra korta Dylan Dog-serier det verkar finnas. Det tomma brevet är inget undantag.

I denna korta historia får mardrömsdetektiven ett tomt brev av sin gamla professor. Är det något skumt och övernaturligt inblandat? Eller är det bara åldersdemens?

Att söka fram korta Dylan Dog-serier för gratis smakprovsutgivning är ett briljant och sympatiskt drag. Men det kräver att serierna är så pass kvalitativa att det både blir läsvärt och representativt för serien i stort. Vilket förlaget hittills klarat av.

Ett annat sympatiskt drag är att det är svenska serieskapare som gör omslagen till de svenska utgåvorna. I detta fall är det Hedvig Häggman-Sund som ger detta häfte ett mervärde med sin medverkan.

Givetvis klår de korta häftena inte de längre berättelserna med Dylan Dog. Det säger sig självt att det är svårt att göra en djup och ”ordentlig” berättelse på bara en handfull sidor. Men som jag redan varit inne på ovan står de här korta historierna på egna ben och bidrar till att göra Dylan Dog till en av de bästa översatta serierna vi för närvarande har i Sverige.

Utdrag ur Dylan Dog: Tomma brevet.