Generic filters
Exact matches only
  • Nyheter
Detalj av den porträttmålning av Alan Moore, gjord av Bill Sienkiewicz, som prydde The Comics Journal nr 138 1990. Det finns få bilder av Alan från 90-talet.
  • Nyheter
I en färsk intervju berättar Alan Moore varför han slutat med serier, om sambandet mellan superhjältefilmer och Trumps valseger och om sin nya novellsamling Illuminations.

I dagarna släpps Illuminations, Alan Moores första novellsamling. Men det är prosa, inte serier. Moore har inte gjort serier på fem år nu, och ser sig heller inte göra det inom någon överskådlig framtid. Han älskar fortfarande seriemediet, men tycker att industrin kring serierna blivit outhärdlig.

Superhjältegenren som han själv en gång revitaliserade ser han numera som infantil och farlig. Enligt Moore är det ingen slump att Trumps valseger sammanföll med superhjältefilmernas segertåg på vita duken:

”I said round about 2011 that I thought that it had serious and worrying implications for the future if millions of adults were queueing up to see Batman movies. Because that kind of infantilisation – that urge towards simpler times, simpler realities – that can very often be a precursor to fascism.”

Moore står också fast vid sitt beslut att hålla sig borta från allt som har med Internet att göra. Istället har han en assistent som visar honom all ”porr, söta kattbilder och arga inlägg” han behöver.

Extern länk: