Generic filters
Exact matches only
  • Nyheter
© Marvel
  • Nyheter
Den 9 november är det premiär för uppföljaren till storfilmen Black Panther, den här gången utan huvudrollsinnehavaren då Chadwick Boseman dog i cancer 2020.

Namor. Foto: Eli Adé © Marvel

Black Panther: Wakanda Forever är en superhjältefilm som handlar om sorg. Den här gången på ett mer påtagligt sätt än vanligt, då huvudrollsinnehavaren Chadwick Boseman dog i cancer 2020, bara något år efter den första filmens premiär. Marvel Studios funderade förstås länge och väl på om de skulle ersätta Boseman med en annan skådis, men valde sedan att låta även Black Panther dö i nya filmen.

Finske filmskaparen Ima Iduozee kommenterar detta så här till finska YLE: ”[Jag tycker] det är genialt hur de väver samman Chadwick Bosemans död med Black Panthers död i filmen så att de blir som en och samma person. Det här är lysande och samtidigt en mycket fin hyllning till Boseman och hans arv.”

Istället för Black Panther blir det hans syster Shuri (Letitia Wright) som får ta ett steg fram, något som behövs när Namor (Tenoch Huerta) stiger upp ur havet …

För regin står än en gång Ryan Coogler och för musiken svensken Ludwig Göransson.

Externa länkar: