Generic filters
Exact matches only
  • Artiklar
  • Artiklar
Det var ett tag sedan sist, men nu är vi tillbaka med mer tips på seriesatsningar som behöver backning. Den här gången ett svenskt och två amerikanska projekt, samtliga på engelska: DOMO Police, The Shadow Kingdom och How Comics Were Made.

DOMO Police Book Two Featuring Penguina by Jon Cowen

@ Jon Cowen

Initiativtagare: Jon Cowen
Sökt belopp: 8 000 kr
Status: Finansierad
Deadline: 10 mars 2024

Jon Cowen är en brittisk serieskapare bosatt i Malmö. Det här är hans tredje Kickstarter-kampanj; den andra med D.O.M.O. Police (Demons Occult and Magical Organizations Police), hans serie om en polisstyrka som sysslar med det övernaturliga. Via figurerna Penguina och Arthur the Samurai Penguin har tidningen även en koppling till ett delat universum från amerikanska förlaget Antarctic Press.

Den här gången handlar kampanjen om att finansiera nummer 2 av tidningen, 64 sidor i svartvitt. Kan köpas i både fysisk och elektronisk form. Klicka här för att gå direkt till kampanjen.

The Shadow Kingdom – Graphic Novel – Robert E. Howard

© Arrow Comics

Initiativtagare: Arrow Comics
Sökt belopp: 5 000 USD
Status: Ännu ej finansierad
Deadline: 13 april 2024

The Shadow Kingdom var Robert E. Howards första fantasynovell med kung Kull i huvudrollen. Kull var en barbar som erövrade tronen i Valusia, ett högt utvecklat land under den thuriska tidsåldern, lång tillbaka i forntiden. Kull kan sägas vara en prototyp till Howards mer kända barbar Conan. Eftersom en del av Howards verk numera är i public domain har en del adaptioner av hans verk börjat dyka upp på marknaden, men namnet ”Kull” ägs fortfarande av Heroic Signatur, så därför marknadsförs detta projekt under samma namn som originalberättelsen

Berättelsen börjar en kort tid efter att Kull tagit tronen i besittning. Han upptäcker dock snart att riket har infiltrerats av ormmänniskor som maskerat sig till människor. Serieversionen är på 110 sidor, manusbearbetad av Randy Zimmerman och tecknad av Russ Leach. Klicka här för att gå direkt till kampanjen.

How Comics Were Made: a Visual History of Printing Cartoons

@ Glenn Fleischman

Initiativtagare: Glenn Fleischman
Sökt belopp: 150 000 USD
Status: Ännu ej finansierad
Deadline: 28 mars 2024

Det här är en tjock bok om själva hantverket bakom tecknade serier, både förr och nu. Reproduktion, färgläggning, tryck, distribution med mera, från 1890 till nu. Bakom boken står Glenn Fleishman, en amerikansk seriehistoriker och samlare.

Klicka här för att gå direkt till kampanjen.

Obs! I crowdfundingvärlden finns det tyvärr inga garantier för att projekt verkligen blir av och B&B-redaktionen tar inget som helst ansvar för detta. Alla pledges är en affär mellan dig och respektive initiativtagare/finansieringsplattform.