Generic filters
Exact matches only

Serieroman.

Krigsvintern 1944. I väst bombar USA och England Tyska rikets städer i grus. I öst driver sovjetiska armén de folkmördande tyska erövrarna framför sig. Hitlertysklands världserövringskrig är förlorat.

Men in i det sista jagar Tyskland och dess allierade bödlar judarna överallt i Europa. Också i Ungern skyndar sig nazisterna tillsammans med de ungerska pilkorsarna att slakta Europas sista stora judiska befolkning innan Röda armén hinner fram.

Den unga mondäna Esther lyckas fly från Budapest tillsammans med sin lilla dotter, och gömmer sig på den ungerska landsbygden förklädd till kristen tjänsteflicka med ett oäkta barn. Men också där finns tyskarna, och även de sovjetiska bombplanen och den segerrusiga Röda armén.

Livet under ständigt dödshot ställer också frågan om Gud på sin spets. I berättelsen om sin dramatiska barndom väver Miram Katin in den vuxna kvinnans livslånga obesvarade fråga: Om Gud funnits, hade han då skapat och tolererat en så eländig värld, en värld av rädsla och flykt, köpslagan och stöld, förräderi och övergrepp?

inbunden lyxutgåva: omslag av extra stark mattsvart kartong, inlimmad illustration, djuppräglad titel och tygrygg.

Ovanstående information är hämtad från förlagens beskrivning av boken.