Generic filters
Exact matches only
  • Artiklar
  • Artiklar

Johnny Hazard är en av de få serier där storyn är mer varierad än teckningarna. JH har gått i serietidningen Fantomen sedan nr 10/65 och man har här kunnat följa piloten Johnny Hazards äventyr över hela klotet. Jag tror att det är just detta som gör JH så intressant. Johnny är sällan på samma ställe två äventyr i följd. Pilotjobbet ger Johnny möjlighet att förflytta sig från jordens ena hörn till det andra.

F.n. hittar man de intressantaste äventyren i söndagsserien. Dagsserien är mera ”action”.

F.n. går i USA ett äventyr om en död gerillaledares dagbok. Äventyret har stora likheter med verkligheten. Che Guevaras öde är här den händelse som inspirerat Robbins.

Söndagsserien speglar ofta dylika händelser, bl.a. har man kunnat läsa om Assuandammen, världens äldsta man o.dyl. Frank Robbins låter det emellertid inte stanna där, figurerna är utrustade med det senaste i fråga om vapen, tekniska hjälpmedel etc.

Få serier speglar dagens politiska situation och tekniska framsteg så bra som just Johnny Hazard.

Ursprungligen publicerad i Bild & Bubbla nr 1 (1/1968). Texten återges med skribentens tillåtelse.