Generic filters
Exact matches only

Fakta

Herr O Herr O
Av: Författare: Lewis Trondheim
Tecknare: Lewis Trondheim
Översättare: Mikke Schirén
Omfång: 34 sidor i färg
Format: 29,5 x 22,5 cm, hårda pärmar
Utgivare: Komika Förlag
Utgivningsår: 2006
Språk: Svenska
Utgivningsland: Sverige
ISBN: 9789197642996
Betyg:

Herr O

Böcker

Visst är det något visst med tratta-på-ändan-humor? Eller, som i det här fallet, trilla-utför-stup-humor? Lewis Trondheim visar här hur något väldigt enkelt kan bli väldigt kul väldigt många gånger, trots att han gör ”Herr O” till en stilövning med hårda restriktioner. Albumet består av en rad fristående helsidor. Handlingen är ständigt densamma: den lille herr O är ute och går i ödemarken, kommer fram till en klyfta och försöker ta sig över den – med mer eller mindre misslyckat resultat. För att göra det hela ännu knepigare för tecknaren, består varje sida av tio rader med sex lika stora rutor i varje.

Liksom i samme tecknares ”Herr I”, som har i princip samma formmässiga upplägg, kastar sig Trondheim över uppgiften med uppenbar entusiasm. Och jo då, tack vare hans skicklighet och hans frodiga fantasi är det lätt att ryckas med. OK, alla uppslag är förvisso inte lika roliga, och om man vill ha djupsinnigheter får man leta någon annanstans, men tråkigt blir det sällan! ”Herr O” är slapstick på hög nivå, varken mer eller mindre. Kan klart rekommenderas, även till ovana serieläsare!