Generic filters
Exact matches only

Fakta

Berglin den trettonde: Samlade teckningar av Jan och Maria Berglin Berglin den trettonde: Samlade teckningar av Jan och Maria Berglin
Av: Författare: Jan Berglin, Maria Berglin
Tecknare: Jan Berglin
Omfång: 138 sidor i svartvitt
Format: 21 x 22,5 cm
Utgivare: Kartago Förlag
Utgivningsår: 2008
Språk: Svenska
Utgivningsland: Sverige
ISBN: 9789186003043
Betyg:

Berglin den trettonde: Samlade teckningar av Jan och Maria Berglin

Böcker

Den trettonde samlingen med skämtteckningar och serier av makarna Jan och Maria Berglin är – som alltid – ett säkert kort om man vill ha lättsam läsning med igenkänningskomik. Typisk presentbok.

Problemet för Berglins idag är väl att det främst är folk över 30 som känner igen sig i vardagsbekymren. Såsom varandes på väg in i stofilåldern tycker i alla fall jag att det är småroligt hela tiden och till och med hejdlöst roligt på sina ställen.

Det enda smolket i glädjebägaren är att det går väldigt fort att ta sig igenom den här volymen när två tredjedelar av sidantalet består av enrutingar som gått i Svenska Dagbladet. Berglins är som roligast i fyrrutingarna, där det ofta finns en komisk stegring som saknas i de ofta lakoniska enrutingarna. Men om jag ska gissa så är det troligen en hel årsproduktion av fyrrutingar som samlats här, så det får man väl ha överseende med.

Sammantaget är det lite småtrevlig och lite lagom roligt, och av den anledningen blir även slutbetyget lite lagom.