Generic filters
Exact matches only

Fakta

Varje dag man inte köper pizza är en seger Varje dag man inte köper pizza är en seger
Av: Författare: Jan Berglin, Maria Berglin
Tecknare: Jan Berglin
Omfång: 140 sidor i svartvitt
Format: 19 x 17,5 cm, limmad rygg, mjuka pärmar
Utgivare: Kartago Förlag
Utgivningsår: 2009
Språk: Svenska
Utgivningsland: Sverige
ISBN: 9789186003371
Betyg:

Varje dag man inte köper pizza är en seger

Böcker

Makarna Berglins förlag fortsätter att ge ut Berglin-klassiker på givna teman. Sist var det ”Män är från Marstrand, kvinnor är från Ven” 2008. Då handlade det om serier som berörde samspelet mellan man och kvinna; nu handlar det om skämtteckningar kring familjelivet och barnen. Det finns egentligen inga serier i albumet, utan det rör sig om enskilda teckningar. Några är hämtade från Berglins enrutingar, andra verkar vara enstaka serierutor saxade ur fyrrutorsserierna. (Med reservation för att jag kan ha fel i det sista påståendet och bara inbillar mig.)

Det känns kalkylerande och lite krystat att Kartago ger ut ännu en sådan här samling på ett givet tema. Säkerligen har trogna Berglin-läsare redan sett de här teckningarna i andra album. Men Berglin är alltid Berglin. Det finns en hel del humorpärlor att upptäcka (eller återupptäcka) även den här gången. Även om det den här gången känns lite tunnare än vanligt.