Generic filters
Exact matches only
  • Nyheter
  • Nyheter
Shaun Tan, som nyligen Sverigedebuterade med sin serieroman "Ankomsten", har fått ALMA-priset, som delas ut till barn- och ungdomsboksförfattare till Astrid Lindgrens minne.

Juryns motivering löd:

”Shaun Tan är en virtuos visuell berättare, en vägvisare till bilderbokens nya möjligheter. Hans bildvärldar utgör ett eget kosmos där inget är självklart och allt är möjligt. Minnet av barndomen och uppväxttiden är fasta referenspunkter men bildberättandet är universellt och berör alla oavsett ålder.
Bakom ett överdåd av minutiöst detaljerade bilder, av civilisationskritik och historia i symbolisk gestaltning finns en påtaglig värme. Människan är alltid närvarande och Shaun Tan gestaltar såväl vårt sökande som vårt utanförskap. Han förenar briljant magiskt berättande med djup humanism.”

En utförlig biografi finns på ALMA:s hemsida.