Generic filters
Exact matches only

Fakta

Baby Blues – Mammas bok Baby Blues – Mammas bok
Av: Utgivningsserie: Baby Blues
Författare: Jerry Scott
Tecknare: Rick Kirkman
Omfång: 44 sidor i färg
Format: 22,5 x 11,5 cm, hårda pärmar, inbunden
Utgivare: Egmont Kärnan
Utgivningsår: 2010
Språk: Svenska
Utgivningsland: Sverige
ISBN: 9789174054705
Baby Blues – Pappas bok Baby Blues – Pappas bok
Av: Författare: Jerry Scott
Tecknare: Rick Kirkman
Omfång: 44 sidor i färg
Format: 22,5 x 11,5 cm, hårda pärmar, inbunden
Utgivare: Egmont Kärnan
Utgivningsår: 2010
Språk: Svenska
Utgivningsland: Sverige
ISBN: 9789174054729

Baby Blues – Pappas bok & Mammas bok

Böcker

”Baby Blues” är en amerikansk dagspresserie tecknad av Rick Kirkman. Manus skrivs av Jerry Scott, som också skriver manus till dagspresserien ”Zits”. ”Baby Blues” har funnits i Sverige ganska länge via serietidningar som Serie-Pressen, Serie-Paraden och Zits samt dagstidningar som Gefle Dagblad. Den utkom även 2001 som samlingsalbum med titeln ”Oj, vad har vi gjort?”. Serien, som funnits sedan 1990, handlar om småbarnsåren hos en typisk amerikansk medelklassfamilj där fokus ligger på föräldrarna.

De här båda tunna seriealbumen fokuserar på mamman respektive pappan. Serien är dessvärre ganska stereotyp. Mamma tar hand om barnen och gillar att shoppa medan pappa försörjer familjen och gillar tevesport. Men trots detta är serien inte urusel. Förmodligen för att den i övrigt är ganska träffsäker. Visst retar jag som sagt upp mig på stereotyperna men den lätt överdrivna igenkänningshumorn gör att jag snart glömmer det och låter mig roas. Fast som nybliven småbarnsfar känner jag mest igen mig i ”Mammas bok”. Kanske eftersom jag är pappledig och ogillar TV-sport?

”Baby Blues” är tecknad i klassisk humoristisk stil vilket passar serien mycket väl. Dessutom är teckningarna mycket välgjorda och är en av seriens stora styrkor.

Dessa serier är absolut inga mästerverk men ganska god underhållning. De passar bra som gåva till nyblivna småbarnsföräldrar samt skulle passa bra i väntrum på BVC och liknande ställen. Min fru kopierade ut några träffsäkra serier och satte upp på kylskåpet. Något jag skulle tro inträffar hos många småbarnföräldrar runt om i Sverige.