Generic filters
Exact matches only

Fakta

Den unge Spirou nr 15: Sträck på dej! Den unge Spirou nr 15: Sträck på dej!
Av: Författare: Tome
Tecknare: Janry
Översättare: Alexander Lepp
Omfång: 52 sidor i färg
Format: Albumformat, mjuka pärmar, limmad rygg
Utgivare: Egmont Kärnan
Utgivningsår: 2011
Språk: Svenska
Utgivningsland: Sverige
ISBN: 978-91-7405-015-440-8
Betyg:

Den unge Spirou nr 15: Sträck på dig!

Böcker

Medan ”Spirou” de senaste 15 åren gått igenom en tid av osäkerhet med många byten av kreatörer och stilar och ett uppehåll på sex år, har spin-off-serien ”Den unge Spirou” rullat vidare utan förändringar i mer än 20 år och stilsäkert puttrat på i ett utförande som hållit bra och fungerat väl. Huvudpersonen, en busig och färgstark kille i lägre skolåldern, har utöver piccoloklädseln inga egentliga likheter med den vuxne Spirou och de renodlade humorserierna om den unge Spirou står numera stadigt på egna ben, samtidigt som originalet vacklar och andas själlöshet.

”Den unge Spirou 15” är ett trevligt album. Roliga iakttagelser av vardagliga barndomsupplevelser, tillskruvade med hjälp av olika färgstarka karaktärer och ett fartfyllt berättande, resulterar i charmiga humorserier och god underhållning. Teckningarna är dessutom mycket välgjorda och den komiskt dynamiska teckningsstilen harmonierar väl med det lekfulla innehållet i serierna. Tome och Janry är numera närmast ett par rävar på den fransk-belgiska seriemarknaden, men deras verk känns fortfarande förvånansvärt fräscha och vitala. Med kreativitet och entusiasm har de gjort ytterligare ett underhållande album. Det är ingen stor konst de sysslar med, men de är mycket duktiga och det blir roliga serier.