Generic filters
Exact matches only
  • Nyheter
  • Nyheter
Under hösten och vintern 2013–14 har det framkommit att ett flertal TV-produktioner baserade på seriefigurer från förlaget DC Comics ligger i startgroparna, bland dessa Batman/Bruce Wayne, Constantine/Hellblazer, Hourman, iZombie och Flash.

Liksom Marvel Comics satsar DC Comics numera hårt på att försöka slå mynt av sina figurer i andra medier.

John Constantine

John Constantine av Renato Guedes. © DC Comics

En av de produktioner som kommit längst är ”Gotham”, som beskrivits som en historia om polischef James Gordons tidiga karriär i Gotham City. Bland de medverkande i serien finns även en 12-årig Bruce Wayne (under tidsperioden mellan då hans föräldrar mördades fram till den dag då han axlar Batmans mantel) samt de brottslingar som en dag ska bli Riddler, Penguin, Catwoman och Joker. Pilotavsnittet ska snart filmas och produktionsbolaget Warner Bros TV letar nu efter manusförfattare till resten av serien. Själva visningsrättigheterna hamnade hos Fox efter en budgivning under hösten.

”Constantine” bygger på Vertigos kända serie ”Hellblazer” om den ockulte och inte särskilt sympatiske detektiven John Constatine. NBC har beställt ett pilotavsnitt av en potentiell TV-serie med figuren, skriven av David S. Goyer, en välkänd serieförfattare som även skrivit ett flertal populära filmadaptioner av seriefigurer, bland dessa ”Blade”, ”Batman Begins” och nu senast ”Man of Steel”. Det kom även en spelfilm för några år sedan med namnet ”Constantine” med Keanu Reaves i titelrollen, men TV-serien har till synes inget med den att göra.

Chris Robersons och Mike Allreds ”iZombie”, ursprungligen utgiven hos Vertigo 2010–12, utvecklas just nu till en TV-serie hos kanalen CW. Serien handlar om en tjej med zombieinfektion som tar jobb på ett bårhus för att få tillgång till hjärnor att äta. För varje hjärna hon äter absorberar hon även den dödes intelligens och hon kan på det sättet lösa olika brott. (Läs mer i ”iZombie” i artikeln om zombieserier i B&B nr 198, som utkommer i mars 2014.)

Arrow – promobild för TV

Arrow – promobild för TV. © DC Comics/CW

CW har även fler TV-serier baserade på serier på gång. Författarna och producenterna bakom den framgångsrika TV-serien ”Arrow” (i Sverige på Kanal 5) planerar att under tredje säsongen introducera den snabbspringande superhjälten Flash, som sedan ska få en spin-off i form av en egen TV-serie. ”Hourman” uppges handla om en farmakolog som kan se in i framtiden och börjar försöka förhindra tragedier och brott från att inträffa. I seriernas värld har det funnits tre Hourman med olika kopplingar till tidsresor, klärvojans och en sorts superdopingpiller som ger effekt under en timme.