Generic filters
Exact matches only
  • Artiklar
Elon Musk (längst t.h.) har en liten cameo-roll i Iron Man 2.
  • Artiklar
När Robert Downey jr förberedde sig inför rollen som Tony Stark/Iron Man i vad som skulle bli starten för Marvels extremt framgångsrika filmuniversum sökte han inspiration från en av verklighetens stora teknik- och affärsgenier: Elon Musk, VD för Tesla.

Regissören Jon Favreau hade ursprungligen ingen aning om hur Tony Stark, uppfinnaren och affärsmannen som blir Iron Man, skulle porträtteras på film. Huvudrollsinnehavaren Robert Downey jr föreslog då att de skulle träffa och prata med Elon Musk, VD för Tesla som blivit en drivande kraft inom tekniska områden såsom alternativ energi och privata rymdfärder. Efteråt lånade man också lånade några av Musks karaktärsdrag till porträttet av filmens Tony Stark. Downey jr krävde också att det skulle finnas en elbil av märket Tesla Roadster i Tony Starks garage i filmen.

Elon Musk fick även en liten roll – som sig själv! – i Iron Man 2. Se klippet här.

Läs mer om Elon Musk här och här.