Generic filters
Exact matches only
  • Nyheter
  • Nyheter
I lördags var det premiär för Upsala Nya Tidnings (UNT) helgbilaga Soul, med ett stort reportage om serier och intervjuer med stadens serieprofiler.

Den 4 mars var det så premiär för UNT:s hajpade helgbilaga Soul, som tidningen producerat i samarbete med en lokal reklambyrå. Tidningen innehåller längre reportage än brukligt varit i huvudtidningen, och avsikten har varit att verkligen grotta ned sig i ett ämne med lokal förankring. Först ut var alltså tecknade serier.

Tyngdpunkten har varit att ge en överblick över mediets dåtid, nutid och framtid genom intervjuer med lokala seriepersonligheter som Anja Castensson (bloggaren bakom gillaserier.se), David Haglund (undertecknad; webbredaktör för Bild & Bubbla), Harri Saarela (delägare i butiken Seriezonen), Nina Hemmingsson (serieskapare), Mirelle Eriksson (serieskapare), Jonas Anderson (serieskapare) samt Seriefrämjandets ordförande Fredrik Strömberg.

Reportaget finns tyvärr inte på webben eftersom en del i satsningen på Soul har varit att skapa mervärde för prenumeranter på papperstidningen. Läs mer om reportaget i ett inlägg på gillaserier.se. En presentation av Soul hos UNT finns här.