Generic filters
Exact matches only

Fakta

Spökresan Spökresan
Av: Författare: Hanna Lundin Tistelö
Tecknare: Hanna Lundin Tistelö
Omfång: 176 sidor i färg
Format: 215 x 225 mm
Utgivare: Epix
Utgivningsår: 2016
Språk: Svenska
Utgivningsland: Sverige
ISBN: 9789170895593

Spökresan

Böcker Spökresan är en drömsk serie där inget är vad det vid en första anblick verkar vara.

Hanna Lundin Tistelös debutserieroman Spökresan är en ömsint berättad serie om flickan Rova som bor ensam i en stuga i skogen. En dag ger hon sig av för att personligen leverera ett brev till en mottagare i Göteborg. Resan blir underlig, drömsk och full med mänskliga och ibland märkliga möten.

Vid en första genomläsning kan berättelsens något släpiga tempo kännas något frustrerande, men det bitterljuva slutet skapar ändå en helhetsupplevelse som var tillfredsställande för mig som läsare. Det var väl värt tiden.

Teckningarna är utförda i barnboksstil, så som de ofta såg ut när jag var barn på 1970- och 1980-talen. De ser faktiskt ut att vara färglagda med billiga tuschpennor. Bilderna är väl anpassade till berättelsen och den troliga målgruppen (läs: barn), men personligen är jag inte särskilt i förtjust i stilen. Jag måste dock medge att bilderna är tydliga och funkar bra även utan text.