Generic filters
Exact matches only

Fakta

Conan Volume 20: A Witch Shall Be Born Conan Volume 20: A Witch Shall Be Born
Av: Författare: Robert E. Howard (originalberättelse), Fred Van Lente (serieadaption)
Tecknare: Brian Ching, José Luis, Andy Owens
Färgläggare: Michael Atiyeh
Omfång: 152 sidor i färg
Format: 254 x 177 mm, mjuka pärmar
Utgivare: Dark Horse Books
Utgivningsår: 2017
Språk: Engelska
Utgivningsland: USA
ISBN: 9781506701349

Conan Volume 20: A Witch Shall Be Born

Böcker

Vid det här laget stod det klart att Dark Horses serieversion av Conan var på väg utför. ”A Witch Shall Be Born” tycker jag personligen är en av Robert E. Howards bästa noveller, men Van Lente och Ching samt utfyllnadstecknarna lyckas aldrig göra detta särskilt spännande, mest utdraget och segt. Denna version står sig slätt mot Marvel-versionen av Roy Thomas och John Buscema från 1975.

Den här berättelsen innehåller annars en av de mest grafiskt slående händelserna i figurens fiktiva historia: Conan blir korsfäst men överlever genom att bita(!) ihjäl gamarna innan han till slut blir räddad. Anledningen till att Conan hamnar på korset var att han insett att Khorajas drottning blivit utbytt mot en ond tvilling. Efter att ha blivit räddad från korset tar Conan över ett band ökenrövare och börjar i hemlighet bygga upp en rebellarmé.

Synd på så rara ärtor.