Generic filters
Exact matches only

Fakta

Dear Body Dear Body
Av: Olika skapare från årskurs ett på Serieskolan i Malmö
Omfång: 44 sidor, svart/vit
Format: A5
Utgivningsland: Sverige
Klassifikation: Uppgift saknas

Dear Body

Fanzin

Det här är ett antologifanzin av folk från årskurs ett på Serieskolan i Malmö. Temat är kroppen, att sluta fred med sin kropp och lära sig att uppskatta och tycka om den. Förutom serier innehåller Dear Body också illustrationer, foton och texter som tar sig an temat från en mängd olika vinklar.

Efter vad det verkar är det mest den kvinnliga kroppen (eller ”den kvinnligt kodade kroppen”, om vi ska vara noggranna) det handlar om. Kvinnliga erfarenheter av självsvält, självhat och ett uppvaknande till nymornad självkärlek.

De medverkande i antologin arbetar med skilda konstarter och stilar, men ämnet och förhållningssättet gör att det känns som en sammanhållen helhet. Kvaliteten på de olika bidragen är också genomgående hög, men ett par av dem fångar mig lite extra. Signaturen CASCOs bulliga teckningsstil är charmerande och förmedlar verkligen känslan hos karaktärer som trivs med sig själva. Elise Espositos text, ett brev till den egna kroppen där hon ber om förlåtelse för hur hon behandlat den illa genom åren, är också mycket berörande.

Det här känns som ytterligare ett fanzin som i viss mån bygger på att läsaren ska känna igen sig i det som skildras. För mig som inte delar så många av de här skaparnas erfarenheter blir det lite klurigt att bedöma det rättvist. Jag faller förmodligen lite utanför målgruppen.

Hur som helst så gillar jag det här fanzinet, och tänker mig att de som verkligen känner igen sig i serierna och allt det andra kan tycka om Dear Body ännu mycket mer.