Generic filters
Exact matches only

Fakta

Exhausted Exhausted
Av: Ane V.
Omfång: 32 sidor
Format: 10 x 10 cm
Färg/svartvitt: Svartvitt
Språk: Engelska
Utgivningsland: Sverige
Klassifikation: Avantgarde
Kontakt: Hemsida: anev.noblogs.org
Instagram: @baninisandbikerides

Exhausted

Fanzin

© Ane V.

Det dekorativa omslaget till detta lilla, men blytunga fanzin kan anses sammanfatta dess innehåll väl: En svart kärna, där den sönderstyckade titelns bokstäver trängs, omringad av likaledes svarta men vackra mönster. Just så tycks livet te sig för upphovspersonen Ane V, av denna till synes självbiografiska, poetiska serien att döma i varje fall.

Starka känslor av uppgivenhet, identitetsförvirring, ilska och ensamhet jäser och molar därinne i psyket – likt de mörka höstmolnen i seriens första bild – för att emellanåt lättas upp av den hoppfulla insikten om att man trots allt inte är ensam. Det finns skönhet därute, vilket är värt att minnas och greppa efter, även i ens mörkaste stunder. Med sina starka, uttrycksfulla bilder, smakfullt serverade en på varje sida, utgör Exhausted en svårmodig men försiktigt optimistisk reflektion kring denna kontrast.

Ursprungligen publicerad i Bild & Bubbla nr 221 (4/2019). Texten återges med skribentens tillåtelse.