Generic filters
Exact matches only

Fakta

Störst av allt – en 24-timmarsserie Störst av allt – en 24-timmarsserie
Av: Julia Magnusson
Omfång: 28 sidor
Format: A5
Språk: Engelska
Utgivningsland: Sverige
Klassifikation: Uppgift saknas
Kontakt: Instagram: coccinocomics

Störst av allt – en 24-timmarsserie

Fanzin

Störst av allt är en filosofisk 24-timmarsserie om sökandet efter kärlek. Vi följer Julia, som tänker och tror att världens största religion är kärleken, och som längtar efter den stora romansen.

Serien har en enkel färgpalett med olika nyanser av gult och blått. Det ger en fin stämning till berättelsen, och fungerar utmärkt i skiftet mellan natt och dag. Detta är en av de mer genomtänkta 24-timmarsserier som jag fått läsa. Snabbt tecknade bilder, ja. Men det känns inte som att den är gjord på bara 24 timmar. Historien är sammanhängande, berättelsen och layouten lätta att följa och känslosamma scener visas på ett snyggt sätt. Som när tjejen som Julia är tillsammans med i början gör slut, och bänken de sitter på växer och skapar mer avstånd mellan dem med varje ord. Då känner man verkligen »Ja, så känns det när någon plötsligt gör slut«.

Julia träffar dock en annan tjej, Lara, på Tinder. Lara bor i Brasilien och hela deras relation utspelar sig via mobilen. Man märker snart att Lara är en possessiv person. Hon vill ha kontroll och hotar att skada sig själv om Julia inte svarar på hennes meddelanden genast. När Julia är ute och festar med sina vänner en kväll, påverkar alla meddelanden och kontaktförsök henne uppenbart. Hon väljer att stänga av mobilen och stanna ute hela natten med vännerna. Stanna ute så länge hon kan, för att inte behöva slå på mobilen igen.

Trots all smärta lämnar Störst av allt en med positiva känslor om framtiden och om kärlek. Den lämnar en med hopp.

© Julia Magnusson

Ursprungligen publicerad i Bild & Bubbla nr 221 (4/2019). Texten återges med skribentens tillåtelse.