Generic filters
Exact matches only

Fakta

Hälge 22: Älg i fårakläder Hälge 22: Älg i fårakläder
Av: Lars Mortimer och Alan Kamieniarczyk
Omfång: 48 sidor
Format: 258 x 205 mm, hårda pärmar
Färg/svartvitt: Färg
Utgivare: Bokförlaget Semic & Egmont Publishing
Utgivningsår: 2020
Språk: Svenska
Utgivningsland: Sverige
Klassifikation: Roligt
ISBN: 978-91-552-6883-1

Hälge 22: Älg i fårakläder

Böcker Julalbum(?) med småputtriga serier och vitsar hämtade från roliga sidor på internet.

Jag är osäker på om den här boken ska klassas som ett julalbum eller inte. Den är utgiven av Egmont i samarbete med Semic, vilket brukar vara en tydlig indikation på att den säljs via jultidningskataloger. Men det står som sagt ingenstans att det är ett julalbum. Kanske är det med avsikt, för att den ska få ett längre liv på hyllan.

Innehållet är tidlöst och grupperat i kapitel efter olika teman och årstider. Det är småputtriga skämt om jakt, djur och gubbar som alldeles säkert har sin publik. Fast för egen del skulle jag nog föredra lite mera svärta i skämten.

Det verkliga bottennappet är dock det redaktionella materialet. Serierna varvas med listor, Ernst-citat, roliga historier och foton på djur med putslustiga pratbubblor. Det känns som om mycket av det här är hämtat från internet rakt av (jo, jag har googlat på några av dem). Det är lite meme-känsla över djurbilderna, men i tryckt form känns det inte riktigt lika roligt och fräscht som på nätet. Jag hade nog föredragit att man höll sig till enbart serier.