Generic filters
Exact matches only
  • Nyheter
© Warner Bros/DC Comics
  • Nyheter
DC Comics nästa superhjältefilm är Blue Beetle, en figur som har en lång historia men ändå är relativt okänd för den stora massan. Se trailern här!

Blue Beetle I, I och III tecknade av Tom Feister från Blue Beetle Companion från TwoMorrows Publishing. © DC Comics

Det har funnits tre figurer med namnet Blue Beetle. Den förste skapades 1940 av Charles Nicholas Wojtkoski för Fox Comics. Blue Beetle I var ursprungligen polismannen Dan Garret som bekämpade brott i en skottsäker blå dräkt. Rättigheterna övertogs 1955 av Charlton Comics, som reviderade figuren till en arkeolog som hittar en blå skarabé i en egyptisk grav och begåvas med superkrafter.

Blue Beetle II skapades 1966 av Steve Ditko och var Ted Kord, en uppfinnare som aldrig övertog skarabén, utan bara superhjälteidentiteten med hjälp av tekniska prylar. När Charlton lade ned sina superhjältetitlar runt 1968 hamnade Blue Beetle i limbo fram tills figuren köptes upp av DC Comics 1986. Figuren fick en egen tidning och var länge en bärande del av den komiskt laddade serien med Justice League International av Keith Giffen, J.M. DeMatteis och Kevin Maguire. 2005 blev Blue Beetle II mördad i crossovern Infinite Crisis (men återupplivades igen några år senare).

Blue Beetle III skapades 2006 av Keith Giffen, John Rogers och Cully Hamner. Tonåringen Jaime Reyes hittar den ursprungliga skarabén och täcks av en insektsliknande rustning som ger honom superkrafter. Serien har troligen riktad till en yngre publik och figuren blev senare också medlem i Teen Titans.

Det är den tredje inkarnationen som nu filmatiserats med Xolo Maridueña (Cobra Kai) i titelrollen. Filmen har regisserats av Angel Manuel Soto och har premiär under hösten 2023. Häromdagen släpptes den första trailern för filmen, som du hittar här nedanför.