Sök...
Generic filters
Exact matches only

Japan år 1604, fyra år efter det blodiga inbördeskriget som slutade med det stora och avgörande slaget vid Sekigahara.

Här möter vi den fredsälskande och enfaldige kringvandrande medicinförsäljaren Kyoshiro, som har slagit följe med prisjägaren Yuya, en handlingskraftig ung kvinna som lever för att hämnas sin brors död.

Av en tillfällighet upptäcker Yuya att Kyoshiro har ett annat jag; Demonöga Kyo, den legendariske och oövervinnelige samurajen som har dräpt över tusen män.

Tillsammans beger de sig västerut. Längs vägen får de sällskap av andra som vill följa med på deras vandring, var och en med ett eget dunkelt motiv till att ansluta sig till sällskapet …

Samurai Deeper Kyo är en samuraj-serie fylld med action, spänning och kampscener. Men den handlar också om vänskap och innehåller en stor portion humor. Allt detta har gjort serien till en jättesuccé i Japan.

Om volym 16:

Efter striden mot Saishi kollapsar Akira. Bontenmaru erbjuder sig därför att bära honom genom den andra porten och vidare in i Mibus land. Men vilken port är den rätta? Kyo och kompani tvingas välja mellan två portar väljer de fel kommer de tillbaka till Helvetesporten och måste börja om från början!

Under tiden letar Izumo no Okuni efter den mystiska juvel som Kyo söker. Men då stöter hon på Taihaku, en av De Fem Glödande Stjärnorna, som ger henne ett mycket lockande erbjudande …

Ovanstående information är hämtad från förlagens beskrivning av boken.