avatar
Årets seriekrock: Uppsala Comix och Malmö Seriefest 1–2 april

seriekrock 2017

Kommande helg bjuder på årets stora seriekrock: Uppsala Comix och Malmö Seriefest går av stapeln samtidigt. De båda festivalerna har dock olika profiler och anordnas på ett rejält geografiskt avstånd från varandra.

Uppsala Comix arrangeras för sjätte året i rad och kan sägas ha en mainstreamprofil, medan Malmö Seriefest är mer inriktad på att lyfta fram fanzin och egenpublicerade serieskapare.

Seriefest har i år gäster som Liv Strömquist, Gunnar Krantz (Kooperatören), Dotterbolaget, Jimmy Wallin och Andreas Quassim (The Pacifiers), Max Gustafson, Adrian Malmgren (Wicked Hero), Marie Tillman (Livscoachen) med flera. Festivalen äger rum på Malmö Stadsbibliotek. Mer information finns på festivalens webbplats.

Uppsala Comix har gäster som Björn Wahlberg (Generation T), Per Demervall och Patric Nyström (Siri), Sara Bergmark Elfgren och Karl Johnsson (Vei), Johan Kimrin (Apart förlag), Sofia Olson (Syster förlag), Berit Viklund (Kaninhålet), Emil Maxén (Stor-Jobal), Daniel Thollin (1000 Ögon) med flera. Internationella gäster är I. N. J. Culbard, som gjort adaptioner av Sherlock Holmes- och Lovecraft-berättelser samt Corinne Maier, som gjort succé med sina unika seriebiografier. Festivalen äger rum på Grand i Uppsala. Mer information finns på festivalens webbplats.

 

avatar

About David Haglund

Översättare, Uppsala. Född 1974. Skribent och recensent för Bild & Bubbla sedan 1998. Skribent för webbplatsen sedan 2005, ansvarig sedan 2009. Före detta redaktör för Seriewikin. Före detta ordförande i Seriefrämjandet Stockholm.
This entry was posted in Förstasidan and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

Kommentera