:
avatar
Bildreportage från Seriefrämjandets stora fanzinpris 2017

I samband med Stockholms internationella seriefestival (SIS) och Small Press Expo delade Seriefrämjandet traditionsenligt ut sitt fanzinpris.

Jurypriset för bästa fanzin utgivet 2016 gick till Kelippot – Danielle av Joakim Hanner. Publikens pris för bästa fanzin utgivet 2017 avgjordes med omröstning på plats och gick till Ett steg i taget av Melanie Sassarini. Juryns specialpris för extraordinära insatser eller inflytande i fanzinvärlden gick till David Liljemark (signaturen Dayw). Ett hedersomnämnande gick till antologin Väsen – en serie sagor.

Priset administrerades som vanligt av Seriefrämjandet Stockholm. Här nedan följer några bilder på pristagarna.

Melanie Sassarini missade tyvärr själva prisutdelningen men var mycket glad över att Ett steg i taget fått publikens pris. Foto: David Haglund

Melanie Sassarini missade tyvärr själva prisutdelningen men var mycket glad över att Ett steg i taget fått publikens pris. Foto: David Haglund

Joakim Hanner (i mitten) flankerad av Bror Hellman (till vänster) och Thomas Karlsson (till höger). Hanner berättade att han aldrig trott att en skräckserie skulle kunna vinna, men att han gladeligen får äta upp detta nu när hans Kelippot vunnit jurypriset. Foto: David Haglund

Joakim Hanner (i mitten) flankerad av Bror Hellman (till vänster) och Thomas Karlsson (till höger). Hanner berättade att han aldrig trott att en skräckserie skulle kunna vinna, men att han gladeligen får äta upp detta nu när hans Kelippot vunnit jurypriset. Foto: David Haglund

Redaktören Fredrika Karlsson (i mitten) tar emot ett hedersomnämnande för Väsen. Flankeras av bror Hellman (till vänster) och Thomas Karlsson (till höger). Foto: David Haglund

Redaktören Fredrika Karlsson (i mitten) tar emot ett hedersomnämnande för Väsen. Flankeras av bror Hellman (till vänster) och Thomas Karlsson (till höger). Foto: David Haglund

Länkar:

avatar

About David Haglund

Översättare, Uppsala. Född 1974. Skribent och recensent för Bild & Bubbla sedan 1998. Skribent för webbplatsen sedan 2005, ansvarig sedan 2009. Före detta redaktör för Seriewikin. Före detta ordförande i Seriefrämjandet Stockholm.
This entry was posted in Evenemang, Förstasidan, Nyheter, Reportage, Senaste and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Kommentera