Generic filters
Exact matches only

Fakta

Death Piglet Death Piglet
Av: Författare: Johan C. Brandstedt
Tecknare: Johan C. Brandstedt
Omfång: 96 sidor i färg
Format: 20 x 22 cm
Utgivare: Man av Skugga Förlag
Utgivningsår: 2008
Språk: Engelska
Utgivningsland: Sverige
ISBN: 9789185253043
Betyg:

Death Piglet

Böcker

OK, en ny utgåva från det relativt nystartade Man av skugga förlag. Låt mig inleda med att säga att drastiska, våldsbenägna, medvetet provocerande serier inte tilltalar mig. Sedan har vi fenomenet med fanzinet Nasses Nekrozin, som funnits i tio år nu och är en slags institution i fanzinesverige, som jag heller aldrig riktigt fallit för. Så får jag denna bok i handen, av en av tecknarna från Nasses Nekrozin, och med just den sorts serier jag beskrev ovan, och det är underbart bra! Det var länge sedan jag skrattade så högt och länge under läsning av en seriebok. Kontrasten mellan Brandstedts gulliga, ikoniska stil och galna, infallsrika och extremt våldsamma humor är obetalbar. Jag förstår att denna serie slagit utomlands och att man gjort boken på engelska (inget stort jobb då serien är ordlös, men ändå). Ja, vad kan man säga, mer än köp boken och stöd Brandstedts fortsatta karriär (även om serien också finns på adress www.deathpiglet.com).