Generic filters
Exact matches only

Fakta

99 uppfinningar för dig som inte har koll 99 uppfinningar för dig som inte har koll
Av: Författare: Fredrik Colting
Tecknare: Marja Nyberg
Omfång: 204 sidor i svartvitt
Format: Pocket, 14 cm x 18 cm, mjuka pärmar
Utgivare: Nicotext
Utgivningsår: 2010
Språk: Svenska
Utgivningsland: Sverige
ISBN: 9789186283179

99 uppfinningar för dig som inte har koll

Böcker

Det började med Henrik Lange. Med boken ”80 romaner för dig som har bråttom” (2007) återberättade Lange romaner med tre serierutor. Boken blev en stor succé och fler liknande böcker av Lange har dykt upp i bokhandeln. Men han är långt ifrån ensam om att använda sig av detta tema. I serieboken ”Pärlor och Patroner” (2009) av Loka Kanarp presenteras 60 historiska kvinnoporträtt med tre serierutor vardera. Nu är det åter dags för en bok med samma utgångspunkt. Efter bland andra världslitteraturen och världshistorien har nu har turen kommit till uppfinningar att presenteras med tre serierutor.

Fredrik Colting, som skrivit texterna i ”99 uppfinningar för dig som inte har koll”, har många böcker i sitt bagage. Bland annat har han skrivit de utmärkta böckerna ”Glassnostalgi”, ”Ockult” och ”Studentkokboken”. Teckningarna är illustrerade av Marja Nyberg som även illustrerat ”Stora boken med filmrepliker” och ”Konspirationsfabriken”.

Precis som titeln säger presenteras här kortfattat 99 uppfinningar. Det är allt från eld och hjulet till mer moderna uppfinningar som Google och SMS. Teckningarna är välgjorda och passar temat väl. Texten skulle dock må bättre av lite mindre lustigheter och något mer fakta. Det roliga blir dessvärre inte så roligt vilket skämmer den här boken något. Men man kan inte komma ifrån att boken är intressant och väcker i alla fall min nyfikenhet att läsa mer om exempelvis pistolens ursprung.