Generic filters
Exact matches only
  • Nyheter
Omslaget till Fantomen – De tusen farornas man gav upphov till äventyret "Mannen med sex fingrar" i Fantomen nummer 16/2017. Foto: Mikael Sol.
  • Nyheter
Det finns en rolig bakgrund till huvudäventyret i det senaste numret av Fantomen. Äventyret "Mannen med sex fingrar" grundar sig faktiskt i en gammal tecknarmiss. 

Det var Sy Barrys omslagsbild till boken Fantomen – De tusen farornas man som gav upphov till äventyret ”Mannen med sex fingrar” i Fantomen nummer 16/2017, som nu finns ute i tidningsställen. På Facebook berättar redaktör Mikael Sol om hur redaktionen kläckte idén till äventyret:

Jo, det var en gammal bildmiss där man råkat rita sex fingrar på skurkens ena hand, något en läsare påpekade för oss när vi gav ut boken ”De tusen farornas man” här om året.  På redaktionen började vi internt referera till omslaget som ”Det med han Six fingers på”. ”Oh, det här måste vi göra en story om”, tänkte vi och så fick Claes Reimerthi hitta på ett spännande äventyr utifrån den premissen (nu har han rent faktiskt 12 fingrar totalt, men det låter inte lika fränt).

Fantomen nummer 16/2017 finns ute i några dagar till.