Generic filters
Exact matches only
  • Artiklar
  • Artiklar
Bild & Bubblas egen julkalender fortsätter att återpublicera artiklar ur det förgångna. Den här gången om Kapten Zoom. Eller "Kapten Who" kanske yngre läsare frågar sig.

Anders Linder har gjort barnprogram för SVT sedan 1970-talet och fick sitt stora genombrott med Galaxer i mina braxer, sa Kapten Zoom. Linder spelar här en rymdvarelse som kommer till jorden och stiftar bekantskap med vårt samhälle. Figuren har  återkommit ett flertal gånger genom åren, bland annat i scifi-serien Vintergatan 5a som sändes under 2000-talet.

1976 kom det även ett seriealbum av Ola Nyberg efter en idé av Anders Linder och Anna Roll, som recenserades i Bild & Bubbla nr 35 (1/1977) av Erling Frick.

Erling Frick (1942–2004) skrev ett flertal böcker om serier i undervisningen (han var själv lärare) och gjorde även några serier. Han var Seriefrämjandets ordförande 1986–89 men skrev dessförinnan en mängd artiklar för Thud/Bild & Bubbla och var även tidningens recensionsansvarige. Vi har fått familjens tillåtelse att återpublicera samtliga Erlings artiklar.

Länk: