Generic filters
Exact matches only
  • Artiklar
  • Artiklar
Bild & Bubblas egen julkalender fortsätter att återpublicera artiklar ur det förgångna. Den här gången en artikel om den indiska seriemarknaden, där serier säljer i miljonupplagor och man kan hyra serietidningar i lokala ”tidningsbibliotek”.

Indien är landet där serier säljer i miljonupplagor och amerikanska serier säljer mer än de gör på hemmaplan. Bland de inhemska serierna finns det gott om kopior av västerländska serier, men även folkbildande serier i form av mytologiska/religiösa berättelser och biografier. Många av de populäraste tidningarna lagerhålls i bokhandeln och kommer ständigt i nytryck. Tack vare en växande medelklass är seriemarknaden en god affär i Indien, trots piratutgåvor och serietidningsuthyrning.

En längre artikel om indiska serier publicerades i Bild & Bubbla nr 166 (3–4/2004), skriven av David Haglund, som då var nyss hemkommen från en längre resa i Indien. Under efterforskningarna till artikeln träffade han på indiska Tarzan-tidningar med svensk text(!). Läs mer om detta och mycket annat i länken nedan!

Länk: