Generic filters
Exact matches only
  • Artiklar
  • Artiklar
Bild & Bubblas egen julkalender fortsätter att återpublicera artiklar ur det förgångna. Den här gången om Svenskt Seriearkivs första årsbok.

Det var 2005 som Svenskt Seriearkiv, ett arkiveringsprojekt som drivs av Seriefrämjandet, hade releasefest för sin första bok om svensk seriehistoria på Åbergs Museum i Bålsta. I samband med festen höll arkivarie Thomas Storn ett panelsamtal med de tre hedersgästerna Rolf Janson, Jan E. Israelsson och Göte Göransson om hur det var att arbeta på Serieförlaget under femtio- och sextiotalet under serietidningsbranschens pionjärår. Läs mer om evenemanget i denna webbartikel skriven av Thomas Storn själv.

Storn har varit ansvarig för Svenskt Seriearkiv redan från början och har under åren bidragit med artiklar till Bild & Bubbla där han bidragit med exempel på donationer till arkivet och satt dessa i en historisk kontext.

Svenskt Seriearkivs årsböcker har under åren utkommit högst sporadiskt, men på senare år har det blivit en mer regelbunden utgivning under Ulf Granbergs ledning. Den fjärde boken kom 2021.

Länk: