Generic filters
Exact matches only
  • Artiklar
  • Artiklar
Bild & Bubblas egen julkalender fortsätter att återpublicera artiklar ur det förgångna. På självaste julafton bjuder vi på en exklusiv intervju med Alan Moore från 1994!

Detalj av den porträttmålning av Alan Moore, gjord av Bill Sienkiewicz, som prydde The Comics Journal nr 138 1990. Det finns få bilder av Alan från 90-talet.

Alan Moore är den absolut mest kände och hyllade brittiske serieförfattaren någonsin, även om han inte gjort så mycket väsen av sig på senare år. Men på 80- och 90-talen hade han sin storhetstid med stilbildande verk som Watchmen, V for Vendetta, Big Numbers, 1963, En liten död och The League of Extraordinary Gentlemen. Det har när han stod på höjden av sin berömmelse som Daniel Atterbom gjorde denna fylliga intervju med Moore, som publicerades i Bild & Bubbla nr 118 (3/1994).

Daniel Atterbom var Seriefrämjandets ordförande och redaktör för samt flitig skribent i Bild & Bubbla i många år. Han hade ett brett kontaktnät och vid det här intervjutillfället medverkar även den brittiske seriehistorikern Paul Gravett och Moores vän Fred. De går på pubrunda i Moores hemstad Northampton och pratar historia, samtid och serier.

Länk: