Generic filters
Exact matches only
  • Artiklar
  • Artiklar
Bild & Bubblas egen julkalender fortsätter att återpublicera artiklar ur det förgångna. Den här gången hälsar vi på i framtiden hos Judge Dredd.

Med Judge Dredd – The Megazine erövrar den bistre lagmannen ytterligare en bit av den brittiska marknaden.

2000 AD är en institution på den brittiska seriemarknaden och ett självklart ämne i Claes Reimerthis artikelserie om brittiska serier från 1991. Det var i Bild & Bubbla nummer 99 (2/1991) som Claes gjorde en djupdykning i tidningens historia och dess stora flaggskepp Judge Dredd, en satirisk science fiction-serie om ett USA där poliser dömer ut straff på plats.

Vid tiden för artikeln hade serien just börjat publiceras på svenska i Magnum Comics, där den var ett stående inslag i flera år. Bildobubbla.se har även några recensioner av Judge Dredd för den som är hugad – använd gärna sökfunktionen efter att du läst artikeln på länken nedan.

Claes Reimerthi var en trogen skribent i Bild & Bubbla och Sveriges meste Fantomen-författare när han gick bort i somras.

Länk: