Generic filters
Exact matches only
  • Artiklar
  • Artiklar
Bild & Bubblas egen julkalender fortsätter att återpublicera artiklar ur det förgångna. Den här gången om en av de många gånger som det stormat kring Bamse.

Bamse är något av en institution bland de svenska barnserierna. För många känns den lika svensk som midsommar, köttbullar och Kalle Anka på julafton. Då är det heller inte så konstigt att alla saker som ändrar status quo rör upp känslor, även bland folk som inte ens läser serien. Det stormar titt som tätt när serien moderniseras eller tar upp aktuella ämnen, men det är inget nytt. Ända sedan skaparen Rune Andréassons dagar har serien till exempel anklagats för att ha slagsida åt vänster.

2016 introducerade författaren Jimmy Wallin det första lesbiska paret i Bamse, och reaktionerna lät inte vänta på sig. Publiciteten gav upphov till både ris och ros. Och tyvärr även mordhot.

Ett lesbiskt par har gjort entré i Bamse.

Länk: