Generic filters
Exact matches only
  • Artiklar
  • Artiklar
Bild & Bubblas egen julkalender fortsätter att återpublicera artiklar ur det förgångna. Den här gången med en tecknare som fått stort genomslag med sina enrutingar och samlingsalbum med titlar som Hjälp, Jag är din flickvän nu och Så jävla normal.

Bild & Bubbla nr 177 (4/2008) bjöd på en intervju med Nina Hemmingsson, som vi här återpublicerar i sin helhet.

Nina Hemmingsson är vad man skulle kunna kalla ”a bitter ray of sunshine” och har blivit populär långt utanför de vanliga serieläsarkretsarna. Hennes träffsäkra enrutingar med kvinnor med obehagligt tomma ögon vänder upp-och-ned på konventioner och levererar svartsynta kommentarer till vår samtid. För sina verk har hon belönats med bland annat Adamsonstatyetten och Urhunden.

Denna intervju är än en gång gjord av Bild & Bubblas chefredaktör Fredrik Strömberg.

Länk: