Generic filters
Exact matches only
  • Artiklar
  • Artiklar
Bild & Bubblas egen julkalender fortsätter att återpublicera artiklar ur det förgångna. Den här gången gör vi en seriearkeologisk utgrävning av 70-talet och hittar döda män och gröna lyktor från en stjärntecknare.

Naturligtvis tacklade Green Lantern och Green Arrow det växande narkotikaproblemet. I Green Lantern nummer 85 avslöjas Green Arrows medhjälpare Speedy som heroinist. Omslag av Neal Adams. Copyright: DC Comics.

Det i särklass populäraste inslaget på bildobubbla.se är den återkommande bloggen Seriearkeologi av Christian Schremser. Det var i februari 2016 som Schremser inledde sin genomgång av ”The Golden Age”, för att sedan gå vidare med tidsepokerna ”The Silver Age” och ”The Bronze Age”, innan han gick över till att göra djupdykningar i specifika serier och serieskapare. Oftast då lite äldre superhjälte- och äventyrsserier.

Idag blir det återläsning av en artikel om Neal Adams, en av det tidiga sjuttiotalets mest inflytelserika serietecknare som med sin mörkare, mer realistiska stil bland annat gjorde Batman till en mer allvarlig serie igen.

Detta inlägg handlar dock mest om två serier som han gjorde innan han slog igenom som Batman-tecknare: Deadman och Green Lantern/Green Arrow. Särskilt den sistnämnda serien, som gjordes tillsammans med Denny O’Neil, rönte stor uppmärksamhet för hur den tacklade samtida samhällsproblem.

Länk: